Verzekeringen / Lidmaatschap

Verzekeringen en lidmaatschap van een begrafenisvereniging

U bent vrij om een uitvaartondernemer te kiezen waar u zich prettig bij voelt, onafhankelijk van waar u uw eventuele verzekeringen hebt afgesloten.
Wij kunnen dit ook voor u uit handen nemen en de lopende verzekeringen voor u innen.
Een lidmaatschap van een begrafenisvereniging vergoedt een kleine bijdrage van de uitvaartkosten, 
Het Uitvaarthuys zal dit ook vergoeden

Als een dierbare overlijdt, moet er ook veel worden geregeld op administratief gebied. Om u hierbij te ondersteunen, geven wij u een boekje speciaal geschreven voor mensen die de nalatenschap moeten afwikkelen. Het geeft een goed overzicht over hoe alle taken zo snel en prettig mogelijk kunnen worden afgehandeld.
 

Uitvaartverzekeringen

Heeft u een uitvaartverzekering? Waar u ook verzekerd bent, u bent altijd vrij in de keuze van een uitvaartondernemer.
Bij een kapitaalverzekering of sommenverzekering krijgt u het verzekerde bedrag uitgekeerd en kiest u zelf uw uitvaartondernemer en uitvaartdiensten.
Een natura verzekering dekt alleen de standaard diensten en de daaraan verbonden kosten.
Wilt u iets anders of extra’s, dan moet u bijbetalen. Sommige natura verzekeringen beperken u ook in de keuze van de uitvaartonderneming. Kiest u dan voor een andere, kleinere, uitvaartonderneming, dan kunt u uw verzekering afkopen.
Het bedrag dat u dan ontvangt is doorgaans een stuk lager dan wat u voor de standaard diensten zou moeten betalen. Toch loont het vaak wel, want een kleine persoonlijke uitvaartonderneming is vaak veel goedkoper.
Wilt u weten wat uw uitvaartverzekering waard is?
Wij maken geheel vrijblijvend een begroting voor u van mogelijke uitvaartkosten in relatie tot uw verzekering.
 

Voor elk budget een uitvaart

Samen met u zoeken wij naar een uitvaart die past bij uw wensen en budget.
Ook met een beperkt budget is een persoonlijk afscheid mogelijk.
De kosten voor een gemiddelde crematie bedragen tussen de 5.000 en 7.000 euro.
Een begrafenis is duurder vanwege de kosten voor het graf en kost tussen de 6.000 en 8.000 euro. Wij vinden het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Daarom zorgen wij voor een duidelijke begroting, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Voor degenen die kiezen voor een sobere uitvaart met zo min mogelijk kosten, kunnen kiezen voor een budgetuitvaart. U kunt ons altijd vragen naar de mogelijkheden en beperkingen van zo'n uitvaart. 
Cookie instellingen